23 iulie 2024

Primar

Motto: 

“Ar trebui să vezi, cândva Gura- Râului, ca să înțelegi ce înseamnă colț de rai cu  străveche tradiție în cultura românească.”

                                                                                 Lucian Blaga

 

Așa spunea  Lucian Blaga despre comuna noastră și așa spunem și noi.  Gura Râului este un sat românesc din inima Mărginimii Sibiului, principala poartă de intrare spre Munţii Cindrel, spre Râul Mare şi Râul Mic, spre  Iezerele Cindrelului.   Gura Râului  este unul dintre puţinele locuri unde tineretul păstrează intacte tradiţiile şi obiceiurile specifice, portul românesc, jocul și cântecul, gastronomia,  şi unde acestea se îmbină armonios. Uliţele  satului  se înşiră pe malul râului Cibin, ce deschide cărarea printre dealuri.  Oamenii  locului își îmbracă cu mândrie portul popular pentru a merge la biserică duminica și de sărbători,  pentru a juca horele in pavilon.  Gurănii sunt  oameni veseli și ospitalieri, bucuroși de oaspeți,   înzestrați poate mai mult ca oriunde, cu darul cântecului, al versului și al jocului.

Vă așteptăm să vedeți toată această poveste și să vă convingeți că ce a spus Blaga e adevărat: Gura Râului este un „Colţ de Rai”.
Veți găsi  în aceste pagini o imagine de ansamblu a comunei Gura Râului, dar și informații despre activitatea  Primăriei și a Consiliului Local.
Ca primar al tuturor gurănilor, îmi declar întreaga disponibilitate pentru ca Primăria si Consiliul Local sa devina parteneri de dialog cu locuitorii in slujba cărora îmi desfăsor  activitatea.

 

Primar:
Gheorghe  Călin